Bouwkundige keuring Vollenhove

Heeft u een inspectie van uw woning in Vollenhove nodig? IJssel Woningkeurders voert een deskundige en snelle bouwkundige keuring uit in Vollenhove. Na de inspectie ontvangt u binnen drie werkdagen een uitgebreid bouwtechnisch rapport dat aan alle eisen voldoet.

Een (visuele) inspectie door gediplomeerde inspecteur

Een bouwkundige keuring, ook wel bouwtechnische keuring genoemd, is kort gezegd een onafhankelijke (visuele) inspectie van een bestaande woning in Vollenhove. Een gediplomeerde inspecteur bekijkt de woning van boven naar beneden. Worden er gebreken gevonden? Dan worden deze vermeld in het rapport, inclusief een overzicht van de bijbehorende herstelkosten. De kosten worden onderverdeeld in drie soorten: directe kosten, kosten op termijn en verbeteringskosten. Zo weet u precies waar u financieel de komende jaren rekening mee moet houden. Wist u dat u de voorwaarde van een bouwkundige keuring aan het koopcontract kunt toevoegen? Dit betekent dat het koopcontract kan worden ontbonden als de herstelkosten van gebreken hoger zijn dan verwacht. Dat is wel zo verstandig!

Bouwkundige keuring Vollenhove
Bouwkundige-keuring-vollenhove

Daarom kiest u voor een bouwtechnische keuring!

Als u overweegt een (oude) woning in Vollenhove te kopen, geeft een bouwkundige keuring inzicht in de technische staat van het pand. Zo komt u precies te weten wat u koopt en wat ervoor nodig is om eventuele gebreken te bekostigen. Over het algemeen geldt: hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud en gebreken. Ons advies is om altijd extra goed op te letten als de woning in Vollenhove vóór 2000 is gebouwd. Met een bouwkundige onderzoek ziet u niet iets over het hoofd.

Bouwkeuring voor NHG

Koopt u een woning in Vollenhove met NHG? We voegen standaard een bijlage toe aan het bouwkundig rapport die specifiek is opgesteld om een financiering met Nationale Hypotheek Garantie te verkrijgen. Het bouwtechnisch rapport voldoet hiermee aan de richtlijnen die zijn gesteld door de NHG.

Voldoe aan de onderzoeksplicht

Indien u besluit een woning in Vollenhove aan te schaffen, rust er op u als koper een verantwoordelijkheid om u actief te informeren over de technische staat van het pand. Deze verplichting, beter bekend als de ‘onderzoeksplicht’, kunt u gemakkelijk nakomen door een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Op deze manier bent u verzekerd van een grondige inspectie van de woning in Vollenhove en voldoet u aan uw wettelijke verplichting als koper. Uiteraard rust er ook een verantwoordelijkheid op de verkopende partij, namelijk de mededelingsplicht. Dit houdt in dat de verkopende partij verplicht is om eventuele gebreken aan u te melden. Echter, door zelf een bouwkundige keuring in Vollenhove uit te voeren, heeft u een extra middel in handen om de staat van het onderhoud van de woning te beoordelen.

Schakel IJssel Woningkeurders in voor een bouwkundig onderzoek in Vollenhove

De gediplomeerde inspecteur van IJssel Woningkeurders kan eenvoudig, snel en vakkundig een bouwkundig onderzoek in Vollenhove uitvoeren. Onze bouwkundige inspecteur heeft jarenlange ervaring in allerlei aspecten van de bouw. Met zijn oog voor detail is het opnemen van uw woning in Vollenhove bij ons in goede handen. Daarnaast zijn onze diensten verzekerd met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Dat is wel zo prettig voor beide partijen. Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan telefonisch contact op via telefoonnummer 038 – 792 01 20 of stuur een e-mail naar info@ijsselwoningkeurders.nl. Onze medewerkers staan u graag te woord en plannen zo snel mogelijk een inspectie met u in.

Naast Vollenhove voeren we bouwkundige keuringen uit in Zwolle, Kampen, Apeldoorn, Deventer, Genemuiden, Dalfsen, Staphorst, Nieuwleusen, Wezep, Hattem, Hasselt, Meppel en Zwartsluis.

Team IJssel Woningkeurders

Neem contact met ons op

Adres

Zwartewaterallee 48
8031 DX Zwolle

Alles onder 1 dak    Volledig ontzorgd    Kwalitatief goede keuring met kwaliteitsborging